Вече трета седмица децата от първата група за сугестопедичен английски работят и напредват в знанията си по езика.

Обучението започна с интензивна седмица, в която малчуганите посещаваха курса всеки ден. Целта на това въведение е децата да се запознаят с голяма част от материала, който ще бъде изучаван и след това, в процеса на учене, да разгръщат и обогатяват тези знания. В момента децата посещават заниманията 2 пъти седмично, като курсът ще завърши отново с интензивна седмица и открит урок, на който децата ще покажат какво са научили.

В курса се работи по специално изготвен под ръководството на доц. Галя Матева сугестопедичен учебник. Той е изцяло базиран на принципите на класическата сугестопедия и подпомага както самото изучаване на езика, така и изграждането на усет към него чрез специфичен психологически и артистичен подход. Материалът от учебника мотивира учениците едновременно да учат и да играят, да експериментират с езика, да овладяват процесите на комуникация, групова интеракция и естетическо удоволствие.

„Обичам да идвам, защото е различно от училище – не трябва да преписвам от дъската и нямаме големи домашни“, сподели с нас едно от децата в курса. Обучението в голямата си част е под формата на игра и това помага на децата да учат с лекота и радост. „Харесва ми, че пеем, рисуваме, играем. Не мога ли да идвам всеки ден?“, попита ни един от малчуганите.

Децата са, разбира се, различни, но обединявайки се в групи – по 2-ма или по 3-ма, се научават да работят екипно и да си помагат взаимно. В курса е имплементирано и проектното учене – вече е завършен първият проект от обучението. „Концертните сеанси с класическа музика се възприемат много добре от децата. Докато слушат, те следят текста и на подсъзнателно ниво възприемат голяма част от информацията, което увеличава предпоставките за активация.“ , споделя с нас Мила Матева, която работи основно с децата.

Желаем на малчуганите нестихващ ентусиазъм в следващите седмици и да продължат да учат с все същата лекота и радост.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.