Средно ниво, B1-B2

Руски език за възрастни

“Я люблю тебя, моя березка II”  е програма, подходяща за обучение по комуникативен руски език за нива В1 и В2 от общоевропейската езикова рамка. Учебното съдържание включва теми за разговор, които естествено надграждат придобитите в предишни курсове умения, като разширяват познанията и дават увереност за общуване на по-високо ниво.

ОПИСАНИЕ НА КУРСА

В курса за средно ниво по руски език, съвсем естествено се случва надграждане на наученото в основното ниво. Лексиката от вече познатите теми се насища и обогатява, общуването е по-свободно. Включени са допълващи знанията теми, свързани с пътуване, външен вид и характеристики, разговор във фризьорския салон, по време на хранене, на пазаруване. Отиграването на разговор по телефона е по-задълбочено и вече е по делови теми.  Обсъждат се теми като стария Петербург, блокадата на Ленинград, Казанската икона. Участниците имат възможност да се разходят с лодка по Нева, да усетят красотата на забележителностите на Петербург, докато си говорят за времето и природата, за различните видове занаяти, или докато дискутират руски класически произведения (Ф.М. Достоевски, Л.Н. Толстой, А.П. Чехов и други).
Акцентът остава върху устната комуникация, която включва все по-специфични взаимодействия. Езикът става все по-богат, за което способства и четенето на оригинални текстове.

Чисто граматически, се затвърждава основната граматика – склонение на местоимение, числително, съществително и прилагателно име. Надгражда се с разискване на видовете склонения, както и всички глаголни времена, причастие, деепричастие и видове сложни изречения.

В “Я люблю тебя, моя березка II”  действието се развива в Петербург. Познатите ни от предното ниво герои са дошли на конгреса по руски език, където писателят ще представи новата си книга. Появяват се и нови герои – руски бизнесмен и българка от София, преподавателка по руски език. По време на белите нощи те обикалят града и околностите, разглеждайки забележителностите. Красотата наоколо и романтиката на белите нощи неусетно внасят романтика в сюжета и в отношенията на главните герои.

ПРЕДСТОЯЩИ ТЕМИ – КАЛЕНДАР

Няма предстоящи курсове

КОНКРЕТНИ ПАРАМЕТРИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

Интензивните курсове са 100 учебни часа разпределени в 25 работни дни, в 5 поредни седмици с по 4 уч.ч. (сутрин или вечер).

МАЛКИ ГРУПИ

Стандартните групи са между 6 и 12 човека. При група под 6 човека, обучението е по-интензивно, с хорариум 80 учебни часа.

ЦЕНА

660 лв. (6.60 лв./ уч.ч.) с включени допълнителни учебни материали. Учебникът е на стойност 30лв. Разгледайте и специалните ни условия.

ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Високо средно ниво B1-B2 по руски език в Алегро Виваче се води от сертифициран сугестопедагог Вера Бабич.

УЧЕБНИК

Я люблю тебя, моя березка II” е създаден през 2015г. от екип от преподаватели и специализиран за сугестопедични обучения.

ВХОДЯЩО НИВО

За да предоставим най-подходящия курс за своите клиенти, провеждаме безплатно събеседване за определяне на ниво.

ПОЛЗИ ОТ ОБУЧЕНИЕТО

  • свободно използване на чуждия език в различни ситуации от ежедневието, с натрупан активен и пасивен речников запас от около 2000 нови думи, фрази и основни граматически конструкции;
  • развиване на говорните умения, уменията за слушане и разбиране, четене, както и писмени умения в по-горните нива;
  • запознаване с културата, изкуството, литературата на страните, в които се говори езика;
  • създаване на полезни навици за работа в екип и за самообучение;
  • разкриване на интелектуалните, творчески, емоционални и паметови резерви на личността;
  • учене без напрегнатост и стрес, както и повишаване на общия тонус, увереност и мотивация на участниците в курса.

ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО

В Алегро Виваче работим с оригиналната българска образователна методика, Сугестопедия, която е утвърдена и силно препоръчана от ЮНЕСКО.

Благодарение на методологията, заложена в основата на обучението, както и на специално обучените преподаватели, резултатите при нас винаги са добри.

Предоставяме сертификат за всяко успешно завършено езиково ниво, и също, при заявка, сертификат от ЦПО, за ключова компетентност по език като част от професия.

ОТЗИВИ ЗА НАС

"Впечатлен съм от постигнатите резултати за толкова кратко време."

Кирил Велков, курсист по руски език
Преподавател: Вера Бабич, Ноември 2016

2017-12-13T09:29:41+00:00

Кирил Велков, курсист по руски език
Преподавател: Вера Бабич, Ноември 2016

"Впечатлен съм от постигнатите резултати за толкова кратко време."
"Цялото преживяване беше неописуемо. С помощта на песни, игри, танци, освен, че научих много се и забавлявах и разпусках. На всеки ще го препоръчам, защото наистина си заслужава!"

Кристина Гетовска, курсист по руски език
Преподавател: Вера Бабич, Oктомври 2017

2017-12-13T09:31:11+00:00

Кристина Гетовска, курсист по руски език
Преподавател: Вера Бабич, Oктомври 2017

"Цялото преживяване беше неописуемо. С помощта на песни, игри, танци, освен, че научих много се и забавлявах и разпусках..."
"Скептично настроена в началото на първия сугестопедичен курс за мен, не вярвах искрено в ефективността на метода. След един месец на руски песни, мислени пътешествия из руската тайга, се влюбих в руската култура и още повече се впечатлих от сугестопедичната магия. Успях да бъда въведена в изкуството на руския език без нито една научена дума наизуст и нито една тетрадка речник. Спасибо!"

Теодора Кирилова, курсист по руски език
Преподавател: Вера Бабич, Август 2017

2017-12-13T09:33:13+00:00

Теодора Кирилова, курсист по руски език
Преподавател: Вера Бабич, Август 2017

"Скептично настроена в началото на първия сугестопедичен курс за мен, не вярвах искрено в ефективността на метода. След един месец на руски песни, мислени пътешествия из руската тайга, се влюбих в руската култура и още повече се впечатлих от сугестопедичната магия..."