Средно ниво, B1-B2

Италиански език за възрастни

“Bella Ed Antica II” е програма, подходяща за обучение по комуникативен италиански език за нива В1 и В2 от общоевропейската езикова рамка. Учебното съдържание включва теми за разговор, които естествено надграждат придобитите в предишни курсове умения, като разширяват познанията и дават увереност за общуване на по-високо ниво.

ОПИСАНИЕ НА КУРСА

В курса за средно ниво по италиански език, съвсем естествено се случва надграждане на наученото в основното ниво. Някои от основните теми са: среща с нови хора, пътуване, посещение на забележителности, пазаруване; външен вид, облекло, дом и обзавеждане; общуване на улицата, в ресторант, посещение при лекаря, описание на природни картини и други. Водят се малко по-задълбочени разговори за култура, музика и изкуство от всякакъв вид, както непринудени разговори от по-широко естество, включително хумористични такива. Вече присъстват и дискусии по общочовешки и философски теми. Основните лексикални и граматически единици се усъвършенстват в речта, а по-специфичните такива до голяма степен се активират успешно по време на обучителния процес.
Акцентът остава върху устната комуникация, която включва все по-специфични взаимодействия. Езикът става все по-богат, за което способства и четенето на оригинални текстове.

Затвърждават се основните за езика граматически единици и конструкции – основните сегашни, минали и бъдещи времена, употребата на неправилните глаголи. Надгражда се с въвеждане на времена от по-ниска честотност, модални глаголи, страдателен залог, условни изречения, преразказана реч и други. Работи се по частите на речта и на изречението, като се предлага по-задълбочено познание и допълнителна активация в речта, в игри и в кратки писмени упражнения.

Учебникът по италиански език се нарича „Красива и антична”. Проследява вълнуващото пътуване на немско семейство в Рим през 70-те години на миналия век. Потапяйки се в историята, забележителностите и културата на Вечния град, курсистите неусетно усвояват италианския език, начин на мислене и живот. Запознават се отблизо с емблематичните явления и личности от областта на музиката, литературата, спорта, кулинарията и модата. Рамо до рамо със забавните герои на считания за образец учебник на проф. д-р Евелина Гатева курсистите се озовават в различни интересни ситуации от ежедневието.

ПРЕДСТОЯЩИ ТЕМИ – КАЛЕНДАР

Няма предстоящи курсове

КОНКРЕТНИ ПАРАМЕТРИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

Интензивните курсове са 100 учебни часа разпределени в 25 работни дни, в 5 поредни седмици с по 4 уч.ч. (сутрин или вечер).

МАЛКИ ГРУПИ

Стандартните групи са между 6 и 12 човека. При група под 6 човека, обучението е по-интензивно, с хорариум 80 учебни часа.

ЦЕНА

660 лв. (6.60 лв./ уч.ч.) с включени допълнителни учебни материали. Учебникът е на стойност 30лв. Разгледайте и специалните ни условия.

ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Високо средно ниво B1-B2 се води от сертифицирани сугестопедагози Крум Георгиев и Мая Райкова.

УЧЕБНИК

Учебникът “Bella Ed Antica” е създаден от проф. д-р Евелина Гатева и екип от сътрудници, под надзор на проф. д-р Георги Лозанов.

ВХОДЯЩО НИВО

За да предоставим най-подходящия курс за своите клиенти, провеждаме безплатно събеседване за определяне на ниво.

ПОЛЗИ ОТ ОБУЧЕНИЕТО

  • свободно използване на чуждия език в различни ситуации от ежедневието, с натрупан активен и пасивен речников запас от около 2000 нови думи, фрази и основни граматически конструкции;
  • развиване на говорните умения, уменията за слушане и разбиране, четене, както и писмени умения в по-горните нива;
  • запознаване с културата, изкуството, литературата на страните, в които се говори езика;
  • създаване на полезни навици за работа в екип и за самообучение;
  • разкриване на интелектуалните, творчески, емоционални и паметови резерви на личността;
  • учене без напрегнатост и стрес, както и повишаване на общия тонус, увереност и мотивация на участниците в курса.

ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО

В Алегро Виваче работим с оригиналната българска образователна методика, Сугестопедия, която е утвърдена и силно препоръчана от ЮНЕСКО.

Благодарение на методологията, заложена в основата на обучението, както и на специално обучените преподаватели, резултатите при нас винаги са добри.

Предоставяме сертификат за всяко успешно завършено езиково ниво, и също, при заявка, сертификат от ЦПО, за ключова компетентност по език като част от професия.

ОТЗИВИ ЗА НАС

"Изключително преживяване! Прекрасна атмосфера, много, много, смях и песни, нови приятели с които се забавляваме истински и искрено, чувството, че сме се познавали много отдавна и сега сме отново, за да изживеем всичката тази радост на общуване с един от най-мелодичните, на-красивите езици -италианския. Щастлива съм, че попаднах в класа на Мая Райкова, един прекрасен педагог и човек, който ни вдъхновяваше и подкрепяше, даваше всичко от себе си и знания, и много топлота, за да се чувствуваме сигурно и уютно като едно семейство. Как ни се иска на всички това продължи още дълго, дълго време…Благодаря ти, МАЯ !!!!!!"

Таня Александрова, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Ноември 2017

2017-12-13T09:18:16+00:00

Таня Александрова, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Ноември 2017

"Изключително преживяване! Прекрасна атмосфера, много, много, смях и песни, нови приятели с които се забавляваме истински и искрено, чувството, че сме се познавали много отдавна и сега сме отново, за да изживеем всичката тази радост на общуване с един от най-мелодичните, на-красивите езици - италианския..."
"Страхотен метод на изучаване на езика! Много занимателно, интересно и емоционално представяне на езика. Радвам се, че попаднах в тази среда!"

Десислава Иванкова, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова
Ноември 2017

2017-12-13T09:20:14+00:00

Десислава Иванкова, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова
Ноември 2017

"Страхотен метод на изучаване на езика! Много занимателно, интересно и емоционално представяне на езика..."
"Страхотен метод на обучение. Много добър учител. Едно истинско забавление. Страхотен колектив."

Денис Любенов, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Ноември 2017

2017-12-13T09:21:36+00:00

Денис Любенов, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Ноември 2017

"Страхотен метод на обучение. Много добър учител. Едно истинско забавление. Страхотен колектив."
"Прекрасно място, професионално и много топло отношение! Алегро Виваче е като един оазис от радост, светлина и смях! Благодаря на всички от сърце! Щастлива съм, че имам честта да се докосна до вашите изключителни, творчески и любящи същности!"

Теодора Антонова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев

2017-12-14T11:42:36+00:00

Теодора Антонова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев

"Прекрасно място, професионално и много топло отношение! Алегро Виваче е като един оазис от радост, светлина и смях! Благодаря на всички от сърце!.."
"За мен времето прекарано изучавайки италиански език, наистина беше едно от най- положителните, полезни и забавни изживявания през последните няколко месеца. Препоръчвам го на всички, които искат да излязат извън зоната си на комфорт и да опитат нещо ново!"

Лена Ангелова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Юли 2017

2017-12-14T11:44:13+00:00

Лена Ангелова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Юли 2017

"За мен времето прекарано изучавайки италиански език, наистина беше едно от най- положителните, полезни и забавни изживявания през последните няколко месеца."
"Реших да последвам мечтата си да уча италиански език и получих изключително ценният подарък да бъда ученик на маестро Ерос ди Савоя (Крум Георгиев).
Всяка минута прекарана в общуване с такъв преподавател като него е урок по човещина, обич и вдъхновение да откриваш себе си и да бъдеш себе си. Всяка минута е усещане за все по-голяма и дълбока любов към италианския език, култура, история, изкуство и музика.
Благодаря, Маестро! За изключителния професионализъм, за топлото отношение към всеки от нас, за грижата, за атмосферата, която имахме всеки ден, за търпението, за смеха, за песните и танците, за всичко!
Това, която преживяхме заедно през тези 5 седмици е трудно да се опише с думи. То се усеща само със сърцето и се помни за цял живот!
За мен резултатите от този метод на обучение са впечатляващи. Започвайки от нулево ниво, без да съм учила езика, сега се радвам на това, което мога и искам да продължа напред. Това беше първата ми и много важна крачка в италианския език. Следват останалите. Очаквам ги с благодарност и отворено сърце!
До нови срещи!"

Мая Михайлова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Май 2017

2017-12-14T11:46:24+00:00

Мая Михайлова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Май 2017

"Реших да последвам мечтата си да уча италиански език и получих изключително ценният подарък да бъда ученик на маестро Ерос ди Савоя (Крум Георгиев)..."
"Препоръчвам курса на хора, които искат да опитат нещо ново и интересно. Това е преживяване, което със сигурност ще запомните за цял живот. Начинът на преподаване и протичане на занятията е много весел, релаксиращ и интересен."

Теодор Тодоров, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Август 2016

2017-12-20T08:18:47+00:00

Теодор Тодоров, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Август 2016

"Препоръчвам курса на хора, които искат да опитат нещо ново и интересно. Това е преживяване, което със сигурност ще запомните за цял живот..."
"Да! Беше най-обогатяващото лятно преживяване, което съм имала. С удоволствие ще препоръчам на всички мои приятели! Запознах се със страхотни хора и се чувствах свободна и подкрепяна през целия път, от началото до края."

Венцислава Благоева, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Август 2016

2017-12-20T08:21:03+00:00

Венцислава Благоева, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Август 2016

"Да! Беше най-обогатяващото лятно преживяване, което съм имала. С удоволствие ще препоръчам на всички мои приятели!..."
"През изминалите пет седмици маестро Ерос (Крум Георгиев) ни води в едно изключително пътешествие през италианския език, италианската култура, светоусещане и манталитет. Това беше също и пътуване през новото, различното, ученето по един особено истински и стойностен начин, себепознанието, експериментирането, вярата в себе си и куража да надминеш нормите и да излезеш от стереотипите. Часовете, дните отлетяха неусетно – леки, шарени и изпълнени със съкровище от нови знания и нов опит, и с много забавление.

На маестро Ерос искрена благодарност и дълбоко уважение за забележителното водачество, за големия талант, за високия професионализъм, за топлото, човечно, лично и грижовно отношение към всички ни и към всеки от нас. Маестро, пожелавам ти да си все така успешен във воденето на хора в тези пътешествия без граници, и това да не спира да ти носи радост и удовлетворение.

На моята група – благодаря за приятелството, смеха, шегите, многото уникални и щурави моменти, подкрепата, вдъхновението и заедността, в ученето и във всичко останало. Чудесни сте!

На целия екип на Алегро Виваче – радвам се, че ви има и че правите тези обучения възможни. След като веднъж се потопих в системата на сугестопедията, няма да мога да се върна повече към стандартните и конвенционални форми на обучение. Дадохте ми един цял нов свят, благодаря ви за това. Да ви върви много и работата да ви спори!"

Клаудия Кардинале

Веселина Кавръкова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Септември 2016

2017-12-20T08:22:55+00:00

Веселина Кавръкова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Септември 2016

"През изминалите пет седмици маестро Ерос (Крум Георгиев) ни води в едно изключително пътешествие през италианския език, италианската култура, светоусещане и манталитет..."
"Ела, виж, спечели – всичко останало, което правим е обикновено!"

Димчо Иванов, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Ноември 2016

2017-12-20T08:26:49+00:00

Димчо Иванов, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Ноември 2016

"Ела, виж, спечели – всичко останало, което правим е обикновено!"
"Пътешествието по време на курса беше незабравимо преживяване. Срещнах прекрасни хора, забавлявах се много, а на всичко отгоре научих и много неща 🙂
А Мая е невероятна! Истинско щастие е да се пътува с нея."

Мария Петкова, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Ноември 2016

2017-12-20T08:29:33+00:00

Мария Петкова, курсист по италиански език
Преподавател: Мая Райкова, Ноември 2016

"Пътешествието по време на курса беше незабравимо преживяване. Срещнах прекрасни хора, забавлявах се много, а на всичко отгоре научих и много неща..."
"Преживяванията не могат да се опишат с думи. Много веселие, много смях, много приятни запознанства, много игри и в същото време успяваш да научиш езика с лекота."

Анелия Балабанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември, 2016

2017-12-20T08:31:32+00:00

Анелия Балабанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември, 2016

"Преживяванията не могат да се опишат с думи. Много веселие, много смях, много приятни запознанства, много игри и в същото време..."
"Курсът е страхотен. Препоръчвам го на всеки човек, който обича веселият начин да научава нови неща. Възхитена съм от нашия преподавател. Изключителен професионалист, невероятен човек, спокоен, предразполагащ, подкрепящ."

Зорница Колева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември, 2016

2017-12-20T08:35:24+00:00

Зорница Колева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември, 2016

"Курсът е страхотен. Препоръчвам го на всеки човек, който обича веселият начин да научава нови неща. Възхитена съм от нашия преподавател..."
"Един изключително позитивен и зареждащ курс. Песни, танци, много смях и … нови знания :)"

Райна Минчева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев

2017-12-20T08:36:41+00:00

Райна Минчева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев

"Един изключително позитивен и зареждащ курс. Песни, танци, много смях и … нови знания :)"
"Преоткрих се отново! Открих едно ново семейство! Почувствах отново радостта от живота."

Зоя Георгиева-Христова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:38:44+00:00

Зоя Георгиева-Христова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Преоткрих се отново! Открих едно ново семейство! Почувствах отново радостта от живота."
"Крум Георгиев е изключително внимателен, задълбочен и щедър преподавател. Д-р Лозанов може да се гордее с необикновеното нещо, което се случи на нашия курс по италиански език в гр. Пловдив. Благодарна съм от сърце за всичко."

Константина Пехливанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:40:00+00:00

Константина Пехливанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Крум Георгиев е изключително внимателен, задълбочен и щедър преподавател. Д-р Лозанов може да се гордее с необикновеното нещо, което се случи на нашия курс по италиански език в гр. Пловдив..."
"Най-прекрасното преживяване в моя живот! Разбрах за себе си много важни неща, преборих други, започнах да рисувам, да пея, да творя и най-важното – смятам, че повиших живота си с това, че мога свободно да водя разговор на италиански език, да чета и пиша. Намерих и опознах нови хора, сприятелих се с тях. Sono gratissima!"

Гинка Николова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:41:11+00:00

Гинка Николова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Най-прекрасното преживяване в моя живот! Разбрах за себе си много важни неща, преборих други, започнах да рисувам, да пея, да творя и най-важното – смятам, че повиших живота си с това, че мога..."
"Беше едно страхотно преживяване. Препоръчвам този начин на изучаване на чужд език на всички мои познати. Всеки ден от обучението ме изпълваше с много емоции и ме зареждаше с много енергия. Благодаря на сеньор Ерос за отношението му към всеки един от нас, за начина на поднасянето на информацията, за забавните игри, за смеха. Той е един изключителен професионалист. Продължавайте все така напред и нагоре. Благодаря и на всички приятели, с които се запознах тук на курса, за прекрасните вечери на обучение изпълнени с много игри, с много смях и забавления. Успех и късмет на всички."

Мария Лебанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:42:24+00:00

Мария Лебанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Беше едно страхотно преживяване. Препоръчвам този начин на изучаване на чужд език на всички мои познати. Всеки ден от обучението ме изпълваше с много емоции и ме зареждаше с много енергия..."
"Обожавам тази система на обучение. Преминала съм и две нива на английски език, но това, което преживях с италианския език и Крум Георгиев трудно може да се опише с думи. Съкровеното ми желание е да може някого и детето ми, което е на 11 г. да попадне на такива преподаватели и преди всичко прекрасни хора."

Ваня Гирагосян, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:43:26+00:00

Ваня Гирагосян, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Обожавам тази система на обучение. Преминала съм и две нива на английски език, но това, което преживях с италианския език и Крум Георгиев трудно може да се опише с думи..."
"Благодаря за страхотното преживяване. Благодаря на синьор Ерос / Крум Георгиев/ за професионализма, за любовта му към сугестопедията, без която няма как да се случат нещата толкова добре, и вдъхновението, което ни даде, за да се влюбим в италианския език и култура. Благодаря за истински човешкото отношение! За мен е чест да познавам хора като него! И благодаря, че точно той беше мой учител, ментор и приятел, в това незабравимо пътуване, изпълнено с много забавления, знания, смях и емоции! Благодаря за всичко Алегро Виваче! Angela"

Ангелина Петрова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:45:30+00:00

Ангелина Петрова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Благодаря за страхотното преживяване. Благодаря на синьор Ерос / Крум Георгиев/ за професионализма, за любовта му към сугестопедията, без която няма как да се случат нещата толкова добре..."
"Обучението по този метод е много специално преживяване – зареждащо, позитивно, отключващо, вдъхновяващо, полезно за всеки, който иска да се преоткрие. Препоръчвам! Много ценно!!!"

Милена Гюлева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:46:28+00:00

Милена Гюлева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Обучението по този метод е много специално преживяване – зареждащо, позитивно, отключващо, вдъхновяващо, полезно за всеки, който иска да се преоткрие. Препоръчвам! Много ценно!!!"