С авторско представление, получаване на сертификати и много настроение беше отбелязано официалното завършване на децата, които изучаваха английски език по метода Сугестопедия в „Алегро Виваче“ Сугестопедия Център.

Групите през учебната година бяха три, а броят на децата, чиито родители бяха избрали сугестопедичното обучение надхвърли 30.

Обучителният екип на малчуганите сподели, че се гордее, че през тези месеци е съумял да постигне работа в екип с децата, като същевременно разговорите, писането, песните, игрите и творческата дейност са се случвали изцяло на английски език.

Най-малките възпитаници бяха на възраст 7-8 години и специално за тях бе предвиден ограмотителен курс на обучение по оригиналната сугестопедична методика, разработена още в Института по Сугестология и осъвременена от доц. д- р Галя Матева.

Под нейно ръководство бе направена и читанка за децата, в която чрез текст, музика, класическо изкуство и разнообразни дейности, съобразени с възрастта на децата и техните интереси, те се научават да четат на английски с огромна лекота.

В групите на по-големите деца – тези на възраст 9-10 г. и 11-12 г. , екипът на „Алегро Виваче“ Сугестопедия Център избра да работи с авторски учебници на преподавателя Мила Матева.

Учебниците и учебните материали включват прекрасни истории, в чийто сюжет има любов, прошка, приятелство, мъдрост и фантазия.

Текстовете се разработват по класическата сугестопедична система. Децата слушат и се запознават с класическите композитори Моцарт, Вивалди, Хайдн, рисуват и с помощта на класическото изкуство и най-вече – чувствайки се спокойни и в добри ръце усвояват големи количества материал.

Попитахме сугестопедагога Мила Матева какъв е фокусът в работата с децата, когато те учат английски език по метода Сугестопедия. Ето какво сподели тя с нас:

„Фокус в работата на екипа е доверието между преподавателя и децата. Когато то е пълно, в преподаването се случват чудеса. Освен, че усвояват много информация, децата се чувстват много добре. Разбира се, активирането на знанията при различните деца става на различен етап от развитието им, но със сигурност всяко дете разгръща част по част от безграничния потенциал, който има и усвоява езика неусетно и с лекота. Не само това, но децата се учат и на обноски, добри маниери, хармония и красота. Историите, с които работим са разработени и спрямо европейките стандарти и нива. В края на всяка глава от книжките правим и тест упражнения, а в края на уебната година запознаваме децата и с международните тестове за деца на „Cambridge“. Завършваме и с представление и мини концерт, в който пеем и разиграваме сцени от историите, все едно сме във филм. Сертификатите, които получават са за покрито ниво спрямо европейските стандарти.“

За желаещите да посетят следващите курсове по английски език за деца в „Алегро Виваче“, вече е разработена и новата история за следващото ниво „Brainy“ /А 2 – B 1/. То е за деца на възраст 11/13 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.