Италиански лекар, урогвайски военен, испански журналист, мексикански моряк, кубински художник… Тази компания и то от жени, може да ви звучи като извадена от типичен за Педро Алмодовар сценарий, но всъщност се събира, и то много сполучливо, в курса по испански на Directora Esperanza – Ива Паничарова.

Всеки ден от сугестопедичното обучение при Ива е като живот на сцена, според нейните курсисти. А за нея хората, на които помага в първите стъпки в испанския, струват много повече от който и да е Оскар. Защото, освен че дава, Directora Esperanza получава много esperanza (надежда) от дамите, с които работи през                                                                                      последните 5 седмици.

Ива споделя, че е много доволна от текстовете, които са създали нейните ученици в края на курса. Което е показателно за нивото на усвояване на езика, което са достигнали след сугестопедичното обучение. „Изключително доволна съм от курса по испански! За много кратко време успях да добия добра представа за езика – структура на речта, основни положения в граматиката, словореда, най-употребявани думи и изрази“, казва Боряна Манова. А Светлана Вуцова споделя за своето преживяване: „Препоръчвам на всеки, който има съмнения дали този метод е подходящ за него, да се впусне смело. Това е единственият начин да разбере! Сигурна съм, че няма да съжалява!“

И всичко завършва добре, когато завършва с добри пожелания и подаръци – книги и рози, точно по испански.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.