Бойка Тодорова

Бойка винаги се е интересувала от немския език и култура. Още от малка си мечтае да замине да учи в Германия. Мечтата си сбъдва.

Завършва специалност „Немска лингвистика“ в Людвиг-Максимилиан университет (ЛМУ) Мюнхен през 2011 – та година. По време на следването си обиква Мюнхен и след завършването на образованието си остава да работи като преподавател по немски език за чужденци. Първата и среща с методи, различни от традиционния, е по време на летен лагер близо до Мюнхен. Там преподава немски език на деца от цял свят.

Оттогава насам се интересува от подходи в обучението, различни от стандартните. За първи път чува за сугестопедия през лятото миналата година. Обиква метода веднага и решава да се прибере в България и да се обучи за сугестопед.

Казва за сугестопедията: Това е един умален модел на живота!“

Бойка ще ръководи сугестопедичен курс по немски език за напреднали, създаден под прякото ръководство на г-жа Раиса Врачева – дългогодишен сътрудник на проф. д-р Георги Лозанов. В резултат на многогодишния си труд в Научноизследователския институт по сугестология, г-жа Раиса Врачева създава втория учебник по немски език със сугестопедия, на който е базиран курса за напреднали в „Алегро Виваче“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.