Крум Георгиев

krum-big

Крум Георгиев

Сертифициран преподавател-сугестопедагог по италиански език за възрастни

Крум Георгиев е възпитаник на Националния учебен комплекс по култура с Лицей за изучаване на италиански език и култура в Горна Баня. Там пламва страстта му към чуждите езици и изкуствата, и по-специално към музиката и сценичните изкуства.

Завършва италианска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Започва да работи активно като преводач и екскурзовод. Благодарение на тези занимания и обучението чрез любов, което получава от преподаватели като Цветанка Цанкова, Примавера Георгиева-Мекси, Мария Бертоли-Симеонова, Нели Раданова, Даниела Янева и много други, у него се заражда любовта към Италия, нейния език, история, култура и хора.

По време на следването си печели стипендия за обучение по история на изкуството и бизнес кореспонденция към Университета за преподаване на италиански език за чужденци в Перуджа, Италия. По-късно започва да работи като асоцииран преводач към Италианския институт за външна търговия в София и Италианската търговска камара в България.

Извън практиката си на преводач и частен учител преподава няколко месеца италиански език на децата от горен курс в Професионална гимназия по керамика, Гара Елин Пелин.

Интересите му към психологията и маркетинга го тласкат към копирайтърска работа в сферата на рекламата. За кратко е главен редактор на информационен сайт за хора с диабет, когато желанието му да научи повече за сугестологията го отвежда в Центъра по класическа сугестопедия „Алегро Виваче”.

През януари 2013 г. преминава обучение за сугестопедагог към Фондацията „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева” при Ванина Бодурова. От края на април същата година започва да води курсове по италиански език за възрастни към Център за класическа сугестопедия „Алегро Виваче”.

През последните две години провежда сугестопедични курсове по италиански за деца от гимназиалните класове на ПГ „Асен Златаров” във Видин и ЧСОУ „Артис” в София, където няколко месеца води и екстензивното обучение по италиански език на някои от класовете.

С цел да бъде по-полезен с работата си, преминава през различни обучения, свързани със сугестопедията и ускореното учене, при преподаватели от Научноизследователския институт по сугестология доц. Галя Матева и Ангелина Караславова в „Алегро Виваче”, демонстрация на метода Velocity Learning в София през 2014 г., както и Семинар за дизайн на обучителни програми на ICAL през 2015 г.

Интересът му към психологията в общуването и, в частност, при възпитателния и обучителния процес, го отвежда на обученията ТЕТ на д-р Томас Гордън и „Темпераментите според Рудолф Щайнер и използването им във Валдорфското образование” при Ваня Митовска.

Вълнува се живо от постиженията на различните иновативни методи в хуманната педагогика и възможността за съчетаването им с държавните образователни стандарти. През 2014 г. взема участие в представянето на сугестопедичния цикъл на обучение по време на Третата международна конференция на Българската асоциация за качествени езикови услуги Оптима. През 2015 г. участва в обучителния курс за оценители на Оптима в рамките на международната конференция на тема „Оценяване и повишаване на качеството в чуждоезиковото обучение“.

Паралелно с работата си на учител, успява в свободното си време да сбъдне и друга своя детска мечта, развивайки професионалния си път като композитор на поп музика и музикален продуцент.

ОТЗИВИ

"Прекрасно място, професионално и много топло отношение! Алегро Виваче е като един оазис от радост, светлина и смях! Благодаря на всички от сърце! Щастлива съм, че имам честта да се докосна до вашите изключителни, творчески и любящи същности!"

Теодора Антонова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев

2017-12-14T11:42:36+00:00

Теодора Антонова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев

"Прекрасно място, професионално и много топло отношение! Алегро Виваче е като един оазис от радост, светлина и смях! Благодаря на всички от сърце!.."
"За мен времето прекарано изучавайки италиански език, наистина беше едно от най- положителните, полезни и забавни изживявания през последните няколко месеца. Препоръчвам го на всички, които искат да излязат извън зоната си на комфорт и да опитат нещо ново!"

Лена Ангелова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Юли 2017

2017-12-14T11:44:13+00:00

Лена Ангелова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Юли 2017

"За мен времето прекарано изучавайки италиански език, наистина беше едно от най- положителните, полезни и забавни изживявания през последните няколко месеца."
"Реших да последвам мечтата си да уча италиански език и получих изключително ценният подарък да бъда ученик на маестро Ерос ди Савоя (Крум Георгиев).
Всяка минута прекарана в общуване с такъв преподавател като него е урок по човещина, обич и вдъхновение да откриваш себе си и да бъдеш себе си. Всяка минута е усещане за все по-голяма и дълбока любов към италианския език, култура, история, изкуство и музика.
Благодаря, Маестро! За изключителния професионализъм, за топлото отношение към всеки от нас, за грижата, за атмосферата, която имахме всеки ден, за търпението, за смеха, за песните и танците, за всичко!
Това, която преживяхме заедно през тези 5 седмици е трудно да се опише с думи. То се усеща само със сърцето и се помни за цял живот!
За мен резултатите от този метод на обучение са впечатляващи. Започвайки от нулево ниво, без да съм учила езика, сега се радвам на това, което мога и искам да продължа напред. Това беше първата ми и много важна крачка в италианския език. Следват останалите. Очаквам ги с благодарност и отворено сърце!
До нови срещи!"

Мая Михайлова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Май 2017

2017-12-14T11:46:24+00:00

Мая Михайлова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Май 2017

"Реших да последвам мечтата си да уча италиански език и получих изключително ценният подарък да бъда ученик на маестро Ерос ди Савоя (Крум Георгиев)..."
"През изминалите пет седмици маестро Ерос (Крум Георгиев) ни води в едно изключително пътешествие през италианския език, италианската култура, светоусещане и манталитет. Това беше също и пътуване през новото, различното, ученето по един особено истински и стойностен начин, себепознанието, експериментирането, вярата в себе си и куража да надминеш нормите и да излезеш от стереотипите. Часовете, дните отлетяха неусетно – леки, шарени и изпълнени със съкровище от нови знания и нов опит, и с много забавление.

На маестро Ерос искрена благодарност и дълбоко уважение за забележителното водачество, за големия талант, за високия професионализъм, за топлото, човечно, лично и грижовно отношение към всички ни и към всеки от нас. Маестро, пожелавам ти да си все така успешен във воденето на хора в тези пътешествия без граници, и това да не спира да ти носи радост и удовлетворение.

На моята група – благодаря за приятелството, смеха, шегите, многото уникални и щурави моменти, подкрепата, вдъхновението и заедността, в ученето и във всичко останало. Чудесни сте!

На целия екип на Алегро Виваче – радвам се, че ви има и че правите тези обучения възможни. След като веднъж се потопих в системата на сугестопедията, няма да мога да се върна повече към стандартните и конвенционални форми на обучение. Дадохте ми един цял нов свят, благодаря ви за това. Да ви върви много и работата да ви спори!"

Клаудия Кардинале

Веселина Кавръкова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Септември 2016

2017-12-20T08:22:55+00:00

Веселина Кавръкова, курсист по италиански език
Преподавател: Крум Георгиев, Септември 2016

"През изминалите пет седмици маестро Ерос (Крум Георгиев) ни води в едно изключително пътешествие през италианския език, италианската култура, светоусещане и манталитет..."
"Преживяванията не могат да се опишат с думи. Много веселие, много смях, много приятни запознанства, много игри и в същото време успяваш да научиш езика с лекота."

Анелия Балабанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември, 2016

2017-12-20T08:31:32+00:00

Анелия Балабанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември, 2016

"Преживяванията не могат да се опишат с думи. Много веселие, много смях, много приятни запознанства, много игри и в същото време..."
"Курсът е страхотен. Препоръчвам го на всеки човек, който обича веселият начин да научава нови неща. Възхитена съм от нашия преподавател. Изключителен професионалист, невероятен човек, спокоен, предразполагащ, подкрепящ."

Зорница Колева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември, 2016

2017-12-20T08:35:24+00:00

Зорница Колева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември, 2016

"Курсът е страхотен. Препоръчвам го на всеки човек, който обича веселият начин да научава нови неща. Възхитена съм от нашия преподавател..."
"Един изключително позитивен и зареждащ курс. Песни, танци, много смях и … нови знания :)"

Райна Минчева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев

2017-12-20T08:36:41+00:00

Райна Минчева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев

"Един изключително позитивен и зареждащ курс. Песни, танци, много смях и … нови знания :)"
"Преоткрих се отново! Открих едно ново семейство! Почувствах отново радостта от живота."

Зоя Георгиева-Христова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:38:44+00:00

Зоя Георгиева-Христова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Преоткрих се отново! Открих едно ново семейство! Почувствах отново радостта от живота."
"Крум Георгиев е изключително внимателен, задълбочен и щедър преподавател. Д-р Лозанов може да се гордее с необикновеното нещо, което се случи на нашия курс по италиански език в гр. Пловдив. Благодарна съм от сърце за всичко."

Константина Пехливанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:40:00+00:00

Константина Пехливанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Крум Георгиев е изключително внимателен, задълбочен и щедър преподавател. Д-р Лозанов може да се гордее с необикновеното нещо, което се случи на нашия курс по италиански език в гр. Пловдив..."
"Най-прекрасното преживяване в моя живот! Разбрах за себе си много важни неща, преборих други, започнах да рисувам, да пея, да творя и най-важното – смятам, че повиших живота си с това, че мога свободно да водя разговор на италиански език, да чета и пиша. Намерих и опознах нови хора, сприятелих се с тях. Sono gratissima!"

Гинка Николова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:41:11+00:00

Гинка Николова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Най-прекрасното преживяване в моя живот! Разбрах за себе си много важни неща, преборих други, започнах да рисувам, да пея, да творя и най-важното – смятам, че повиших живота си с това, че мога..."
"Беше едно страхотно преживяване. Препоръчвам този начин на изучаване на чужд език на всички мои познати. Всеки ден от обучението ме изпълваше с много емоции и ме зареждаше с много енергия. Благодаря на сеньор Ерос за отношението му към всеки един от нас, за начина на поднасянето на информацията, за забавните игри, за смеха. Той е един изключителен професионалист. Продължавайте все така напред и нагоре. Благодаря и на всички приятели, с които се запознах тук на курса, за прекрасните вечери на обучение изпълнени с много игри, с много смях и забавления. Успех и късмет на всички."

Мария Лебанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:42:24+00:00

Мария Лебанова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Беше едно страхотно преживяване. Препоръчвам този начин на изучаване на чужд език на всички мои познати. Всеки ден от обучението ме изпълваше с много емоции и ме зареждаше с много енергия..."
"Обожавам тази система на обучение. Преминала съм и две нива на английски език, но това, което преживях с италианския език и Крум Георгиев трудно може да се опише с думи. Съкровеното ми желание е да може някого и детето ми, което е на 11 г. да попадне на такива преподаватели и преди всичко прекрасни хора."

Ваня Гирагосян, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:43:26+00:00

Ваня Гирагосян, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Обожавам тази система на обучение. Преминала съм и две нива на английски език, но това, което преживях с италианския език и Крум Георгиев трудно може да се опише с думи..."
"Благодаря за страхотното преживяване. Благодаря на синьор Ерос / Крум Георгиев/ за професионализма, за любовта му към сугестопедията, без която няма как да се случат нещата толкова добре, и вдъхновението, което ни даде, за да се влюбим в италианския език и култура. Благодаря за истински човешкото отношение! За мен е чест да познавам хора като него! И благодаря, че точно той беше мой учител, ментор и приятел, в това незабравимо пътуване, изпълнено с много забавления, знания, смях и емоции! Благодаря за всичко Алегро Виваче! Angela"

Ангелина Петрова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:45:30+00:00

Ангелина Петрова, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Благодаря за страхотното преживяване. Благодаря на синьор Ерос / Крум Георгиев/ за професионализма, за любовта му към сугестопедията, без която няма как да се случат нещата толкова добре..."
"Обучението по този метод е много специално преживяване – зареждащо, позитивно, отключващо, вдъхновяващо, полезно за всеки, който иска да се преоткрие. Препоръчвам! Много ценно!!!"

Милена Гюлева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

2017-12-20T08:46:28+00:00

Милена Гюлева, курсист по италиански език, гр. Пловдив
Преподавател: Крум Георгиев, Декември 2016

"Обучението по този метод е много специално преживяване – зареждащо, позитивно, отключващо, вдъхновяващо, полезно за всеки, който иска да се преоткрие. Препоръчвам! Много ценно!!!"