курсист френски език

Едно сугестопедично приключение в „Алегро Виваче“….

Преди да започна курса в “Алегро Виваче” бях слушал доста за сугестопедията и информацията за този метод ме заобикаляше отвсякъде: статии, телевизионни репортажи и семинари, на които съм присъствал. Курсът по френски език чрез метода на сугестопедията наистина ми даде едно различно усещане и поглед върху свободата на изразяването.

Как избрах да уча френски език?

Аз съм човек обичаш приключенията и новите изживявания. Човек винаги търсещ нещо ново, което да го развива и да му покаже нови възможности. Винаги съм чувал, че френският език е един от най-трудните езици за учене, но за мен предизвикателстово изглеждаше достатъчно голямо, за да избера именно него.

Моето преживяване 🙂

Никога няма да забравя първата ни среща с г-жа Ростиняк Коняк /Ирина Димитрова /, която ни очакваше в нетипичната класна стая. Първи ден от курса и близо 9 непознати души с различно ниво на владеене на френски език и с различни причини да го изучават. Този ден за мен беше и първият ми допир до този невероятен език и тогава приключението наречено сугестопедия постави своето начало с първото си предизвикателство – четене и изпълнение на френски шансони. Действително притеснението да пееш на непознат език е голямо само в първия момент, но атмосферата и преподавателят правят всичко необходимо, за да се отпуснеш. Независимо от нивото, всеки показваше своя напредък в определен момент. Ако в понеделник сричахме с неувереност новия урок за седмицата, в петък вече го превеждахме от български език на френски, а удовлетворението и увереността, които усещахме се усилваха.

Ролите на г-жа Рaстиняк Коняк всеки път ни изненадваха приятно с нейния актьорски талант, забавни и интересни игри и приключението в което ни въвличаше без каквото и да е затруднение. Ние бяхме готови да я последваме и да опознаем френския език, да изживеем една нова своя самоличност, да опознаем забележителностите в Париж, хотелската си стая и дори да дадем интервю за телевизията.

Всеки следващ ден историята в която навлизахме ставаше все по-интересна и ние научавахме все повече нови неща не само за Франция и езика, а и за самите себе си. Опознавахме своите нови самоличности, преплетени на моменти с реалните ни истории, и изграждахме приятелски отношения по между си.

За мен сугестопедичния курс в “Алегро Виваче” беше едно истинско приключение, което ми показа красотата на един нов език, върна ми едно вече позабравено хоби, създаде нова група приятели и заключението, че никога не трябва да се отказваме от нещата, които ни правят щастливи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.