Близо 40 млади хора, намиращи се в неравностойно положение, имаха възможността да повишат професионалната си квалификация по проекта “Get Ready 2 Work – Готови за работа“, като преминат успешно през сугестопедични курсове по английски и немски език в „Алегро Виваче“.

Споделяме с вас повече информация за проекта и препоръката за „Алегро Виваче“ от неговите организатори – „CATRO“ България:

„Използвахме услугите на “Алегро Виваче”, за да обучим младежи в неравностойно положение на английски и немски език, в рамките на социален проект “Get Ready 2 Work”. Останахме много впечатлени от бързината, с която младежите навлизаха в непознатите езици, като още след първите дни демонстрираха увереност да използват чужди думи и изрази. Сугестопедичният метод се оказа изключително ефективен за тази целева група, тъй като позволява на участниците да учат в една забавна и предразполагаща атмосфера, в която лесно се преодоляват езиковите бариери и вътрешната несигурност. За чудесните резултати допринася и атмосферата – слънчеви кабинети, пълни с цветни реквизити, удобна локация и разбира се най-важното – харизматични обучители, с индивидуален и много позитивен подход. Препоръчваме сугестопедичните езикови курсове на “Алегро Виваче”, защото те носят видими резултати и то в наистина кратък срок, допълнени с много добро настроение за всеки участник! “

Проектът “Get Ready 2 Work – Готови за работа“ има за цел да допринесе за повишаване на заетостта на младите хора в неравностойно положение на пазара на труда в България. За тази цел биват разгледани и трансферирани успешни модели от Австрия и Германия за обучение по ключови компетентности и програми за активно включване и социална интеграция на същата целева група. Системният подход за интеграция и приобщаване на млади хора в неравностойно положение разкрива нова перспектива за преодоляването на безработицата сред тази целева група.

Проектът се стреми да реализира цялостна кариерна ориентация и мотивация за всички участници, развитие и подобряване на личните, социални и организационни умения и подобряване на уменията и способността за самостоятелно търсене на работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.