Борислава Раленкова

Щастливи сме да споделим гордостта си от поредната важна стъпка по пътя за утвърждаването на сугестопедията като доказано най-сериозния принос на България към световната педагогика.

В желанието си да създаваме все повече възможности за хората да се докоснат до метода, стигнахме до красивата и вдъхновяваща Южна Италия. Екипът ни бе приет с огромен ентусиазъм, а сугестопедагогът Борислава Раленкова се превърна в любимият учител на новите ни италиански приятели.

Но нека започнем от това, че за „Алегро Виваче“ това не е първата сугестопедична „мисия“. С много желание, енергия и грижа сме организирали сугестопедични курсове в различни български градове като Пловдив, Свиленград, Видин и Враца. Именно там, от където приятели на сугестопедията ни пишат: „Няма ли да има курс и в нашия град?“,  ние намираме начин да организираме курсове,  въпреки че това не винаги е лесна задача. Именно затова сме благодарни на партньорите ни във всеки град, в който сме имали възможност да бъдем посланици на метода,  създаден  от  проф.  д-р Георги Лозанов.

курс Алегро Виваче Италия

Но да се върнем в прекрасната Италия, където тъкмо приключи сугестопедичния курс по английски език за начинаещи със сугестопедагога Борислава Раленкова. Самата мис Bella Stillwater, както я познават нейните ученици, споделя, че е влюбена в малкото градче и ентусиазма на своите курсисти. Съвсем скоро ще можем да споделим с вас техните отзиви, а засега ви представяме уловени моменти от първите дни на курса.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.