Алегро Виваче

Чували ли сте увертюрата на Вилхелм Тел от Росини?

Как се чувствате, докато я слушате? Готови да покорите света?

Това е аllegro vivace – бързо, живо темпо. Темпо, което ви кара да усетите неподозираните си възможности, да ги извадите на яве и да им дадете живот. Това е темпото, с което в нашия център по класическа сугестопедия се усвоява чужд език. Това е чувството на приповдигнатост, удовлетворение и вдъхновение, с което си тръгвате след всеки урок. Избрахме Allegro Vivace за име на нашия център и за да ни върви по ноти – на нас, които преподаваме и на вас, които се обучавате. А също и да ни напомня винаги да свирим заедно и в хармония.

За да завършим темата за хармонията, поставихме в логото малка раковина – символ на абсолютната хармоничност. Всяка нейна извивка е по-голяма от предишната точно с 1.62, а цялата раковина се вписва в златен правоъгълник (ширина/дължина=1/1.62). В сугестопедията златната пропорция намира място при определяне на времетраенето и съотношението между отделните компоненти. Това подпомага процеса на отключване на резервите на учащите се и допринася за по-бързото и по-леко усвояване на езика.

В център по класическа сугестопедия Allegro Vivace, ние се стремим да съгласуваме предаването и получаването на знания с природните закони за хармония, ритъм, разнообразие, красота, любов, свобода, единство на част и цяло, като всичко е част от друго по-голямо цяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.