Крум Георгиев

 

krum-bigКрум Георгиев е възпитаник на Националния учебен комплекс по култура с Лицей за изучаване на италиански език и култура в Горна Баня. Там пламва страстта му към чуждите езици и изкуствата, и по-специално към музиката и сценичните изкуства.

 

Завършва италианска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Започва да работи активно като преводач и екскурзовод. Благодарение на тези занимания и обучението чрез любов, което получава от преподаватели като Цветанка Цанкова, Примавера Георгиева-Мекси, Мария Бертоли-Симеонова, Нели Раданова, Даниела Янева и много други, у него се заражда любовта към Италия, нейният език, история, култура и хора.

 

По време на следването си печели стипендия за обучение по история на изкуството и бизнес кореспонденция към Университета за преподаване на италиански език за чужденци в Перуджа, Италия. По-късно започва да работи като асоцииран преводач към Италианския институт за външна търговия в София и Италианската търговска камара в България.

 

Извън практиката си на преводач и частен учител, преподава няколко месеца италиански език на децата от горен курс в Професионална гимназия по керамика, Гара Елин Пелин.

 

Интересите му към психологията и маркетинга го тласкат към копирайтърска работа в сферата на рекламата. За кратко е главен редактор на информационен сайт за хора с диабет, когато желанието му да научи повече за сугестологията го отвежда в Центъра по класическа сугестопедия „Алегро Виваче”.

 

През януари 2013 г. преминава обучение за сугестопедагог към Фондацията „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева” при Ванина Бодурова. От края на април същата година започва да води курсове по италиански език за възрастни към Център за класическа сугестопедия „Алегро Виваче”.

 

През последните две години провежда сугестопедични курсове по италиански за деца от гимназиалните класове на ПГ „Асен Златаров” във Видин и ЧСОУ „Артис” в София, където няколко месеца води и екстензивното обучение по италиански език на някои от класовете.

 

С цел да бъде по-полезен с работата си, преминава през различни обучения, свързани със сугестопедията и ускореното учене, при преподаватели от Научноизследователския институт по сугестология доц. Галя Матева и Ангелина Караславова в „Алегро Виваче”, демонстрация на метода Velocity Learning в София през 2014 г., както и Семинар за дизайн на обучителни програми на ICAL през 2015 г.

 

Интересът му към психологията в общуването и, в частност, при възпитателния и обучителния процес, го отвежда на обученията ТЕТ на д-р Томас Гордън и „Темпераментите според Рудолф Щайнер и използването им във Валдорфското образование” при Ваня Митовска.

 

Вълнува се живо от постиженията на различните иновативни методи в хуманната педагогика и възможността за съчетаването им с държавните образователни стандарти. През 2014 г. взема участие в представянето на сугестопедичния цикъл на обучение по време на Третата международна конференция на Българската асоциация за качествени езикови услуги Оптима. През 2015 г. участва в обучителния курс за оценители на Оптима в рамките на международната конференция на тема „Оценяване и повишаване на качеството в чуждоезиковото обучение“.

 

Паралелно с работата си на учител, успява в свободното си време да сбъдне и друга своя детска мечта, развивайки професионалния си път като композитор на поп музика и музикален продуцент.

 

Виж още: италиански език

 
 
2018 Allegro Vivace Suggestopedia Center. Всички права запазени.
^ Back to Top

С тази форма, Вие може да препоръчате страницата на Ваш приятел

Вашето име*

Вашия Email*

Email на вашия приятел*

Коментар