С радост и желание в Allegro Kids

 

Вече трета седмица децата от първата група за сугестопедичен английски работят и напредват в знанията си по езика.

Обучението започна с интензивна седмица, в която малчуганите посещаваха курса всеки ден. Целта на това въведение е децата да се запознаят с голяма част от материала, който ще бъде изучаван и след това, в процеса на учене, да разгръщат и обогатяват тези знания. В момента децата посещават заниманията 2 пъти седмично, като курсът ще завърши отново с интензивна седмица и открит урок, на който децата ще покажат какво са научили.

В курса се работи по специално изготвен под ръководството на доц. Галя Матева сугестопедичен учебник. Той е изцяло базиран на принципите на класическата сугестопедия и подпомага както самото изучаване на езика, така и изграждането на усет към него чрез специфичен психологически и артистичен подход. Материалът от учебника мотивира учениците едновременно да учат и да играят, да експериментират с езика, да овладяват процесите на комуникация, групова интеракция и естетическо удоволствие.

„Обичам да идвам, защото е различно от училище – не трябва да преписвам от дъската и  нямаме големи домашни“, сподели с нас едно от децата в курса. Обучението в голямата си част е под формата на игра и това помага на децата да учат с лекота и радост. „Харесва ми, че пеем, рисуваме, играем. Не мога ли да идвам всеки ден?“, попита ни един от малчуганите.

Децата са, разбира се, различни, но обединявайки се в групи – по 2-ма или по 3-ма, се научават да работят екипно и да си помагат взаимно. В курса е имплементирано и проектното учене – вече е завършен първият проект от обучението. „Концертните сеанси с класическа музика се възприемат много добре от децата. Докато слушат, те следят текста и на подсъзнателно ниво възприемат голяма част от информацията, което увеличава предпоставките за активация.“ , споделя с нас Мила Матева, която работи основно с децата.

Желаем на малчуганите нестихващ ентусиазъм в следващите седмици и да продължат да учат с все същата лекота и радост.

 

Allegro kids,

 

 

Allegro kids, конзертен сеанс

 

 

Allegro kids, проектна работа

 

 

Allegro kids, рисуваме

 

 

Allegro kids, рисуваме

 

 

Allegro kids, четем по време на концертен сеанс

 

 


 
 
2018 Allegro Vivace Suggestopedia Center. Всички права запазени.
^ Back to Top

С тази форма, Вие може да препоръчате страницата на Ваш приятел

Вашето име*

Вашия Email*

Email на вашия приятел*

Коментар