За необичайното учене с Ева от “Академика БГ”

 

 

 

 

Евелина Гечева е управител на уеб издателството “Академика БГ”  и курсист на “Алегро Виваче”.  По професия е журналист, а изучаването на езици е нейно хоби. Тя споделя за блога ни своите преживявания от сугестопедичния си курс по английски език . Приятно четене!

 

 

                  Здравейте, разкажете ни  как избрахте да учите със сугестопедия?

 

Избрах сугестопедията като метод, защото знам, че е българско откритие, с което можем да се гордеем. Знаех за Георги Лозанов, той за мен е една легенда, един светъл ум, дал много на науката. За „Алегро Виваче“ ми разказа моя позната, която беше останала много доволна от курса по английски език. Тя ми обясни, че обучението изобщо не натоварва, а даже е вид релакс. След него обаче се чувстваш обогатен. Реших да опитам и се уверих, че е точно така

 

                Какви бяха очакванията ви как се промени представата ви за метода след края на курса?

 

Очакванията ми бяха да опитам нещо ново като начин на обучение и те се реализираха на сто процента. Исках да общувам свободно на английски език, защото до момента можех да се изразявам добре само в писмен вид. След курса се почувствах достатъчно уверена, за да говоря. Падна езиковата бариера, която съществуваше в съзнанието ми от години. Единственото, което се промени спрямо предварителните ми очаквания, беше обемът на знанията. Оказа се, че научих повече, отколкото си мислех първоначално.

 

               Какво ви изненада най- много в метода?

 

Изненада ме най-много това, че обикнах „ролята“, която имах в курса, харесах „новата самоличност“, беше учудващо забавно. Изненадах се и от това, че когато курсът приключи, усещах липсата му – всяка вечер.

 

               Какво ви вдъхнови?

 

Умението да работим като екип ме вдъхнови най-много. Да се усетим като едно цяло, като отбор, като хора, които заедно правят крачка напред в личностното си развитие. Това е изключително ценно като опит и като постижение. Преподавателите, с които работих, бяха наистина всеотдайни. Професионализмът им личеше във всеки детайл. От опит знам, че това, което на външен вид изглежда леко, като шега или като игра, всъщност се подготвя доста сериозно и отнема усилия. Така и с нашите занятия – бяха артистични, леки и весели, но трудът на преподавателя стоеше зад всяка една минута.

 

               На кого бихте препоръчали да учи със сугестопедия и защо?

 

Бих препоръчала метода на всеки, който вярва в различните от стандартния подход методи. Вече съм убедена, че по обичайния начин се постигат обичайни резултати. Ако някой иска необичайно бързо и  необичайно леко да усвои чужд език, само сугестопедията ще му даде тази възможност. 

 

 


 
 
2018 Allegro Vivace Suggestopedia Center. Всички права запазени.
^ Back to Top

С тази форма, Вие може да препоръчате страницата на Ваш приятел

Вашето име*

Вашия Email*

Email на вашия приятел*

Коментар