Вдъхновителят нa “Алегро Виваче”

 

 

 

Пламен Натов е създателят  на “Алегро Виваче”.  Срещата със сугестопедията преобръща живота му и той поема предизвикателството да стъпи в нови и непознати води като създаде сугестопедичен център. Дълбоката вярва в хората, с които работи и техния потенциал  го прави вдъхновяващ и сплотяващ фактор за екипа на “Алегро”.  Негова мечта и цел е сугестопедията да стане част от формалното образование у нас и в чужбина. С  радост споделяме с вас  част от интервюто на Пламен за телевизия “Европа”.

 

 

 

 

          Защо избрахте  сугестопедията за свое призвание?

 

Видях огромния хуманизъм зад принципите на сугестопедията. Видях в нея послание, с което бих възпитавал децата си. Основата на метода се състои в безкрайната вяра на нейния създател –  проф. д-р Георги Лозанов в скритите потенциал и възможности на всяка човешка личност.  Той е първият учен, който въвежда думата “любов” в научните среди.  Бях вдъхновен още от първия си допир със сугестопедията,  но тъй като не съм филолог, нито педагог, трябваше да намеря друг начин да подкрепя развитието на това уникално българско откритие. Направих го като създадох “Алегро Виваче”.

 

           Каква е мисията на “Алегро Виваче”? 

 

Центърът има за цел да популяризира сугестопедията, да покаже нейното лице на възможно най-много хора, така че, колкото се може повече българи да чуят и усетят ползите от този наистина превъзходен метод в България. Също така се стремим да подкрепим преподаватели, които биха искали да се развиват като сугестопедагози, да осигурим възможност те наистина да работят  това, което обичат и на което искат да се посветят, в една добра среда и приятни условия. Мечтата ми е да се развиваме и разширяваме и един ден да имаме свое сугестопедично училище. Да можем да въведем сугестопедията в целия процес, а не само в отделни курсове. 

 

           Какво ви мотивира да работите за тази мечта?

 

Виждам как всички курсисти, преминали през сугестопедичното обучение, демонстрират отлични и често неподозирани от самите тях резултати в края на курса.  Това ме вдъхновява. Посветил съм цялото си време и енергия на центъра. За мен работата в него е най- голямата награда в живота ми след моето семейство. Няма по-вълнуващо и по- радващо нещо от това да виждам  хората, с които работя доволни от труда си. Това осмисля и моя живот.

 

 

 


 
 
2018 Allegro Vivace Suggestopedia Center. Всички права запазени.
^ Back to Top

С тази форма, Вие може да препоръчате страницата на Ваш приятел

Вашето име*

Вашия Email*

Email на вашия приятел*

Коментар